Wat is een crèche

 

kinderopvang

In een crèche zorgt een vrouw voor een groep jonge kinderen. De te verzorgen baby’s worden gescheiden van de ouderen, zodat iedereen even rust heeft. Over het algemeen is de crèche-setting een kleine ruimte en wordt meestal de voorkeur gegeven aan minivoorzieningen, zoals in het huis van een werkend echtpaar. In sommige gevallen is de crèche ook mogelijk voor kleuterklassen.

Een crèche is geen medische of verpleegkundige inrichting en mag dus geen kinderdagverblijf worden genoemd. De crèche is een plaats voor opvang en verzorging van de kinderen. Een kinderverzorger werkt nauw samen met de kinderen. Beslis en ga naar ACFI, het Australische Bureau voor Kinderopvang. Dus, stel de volgende vragen en neem een beslissing.

De eerste vraag die u zich moet stellen is: wie gaat er voor mij en mijn kinderen zorgen, en wat voor soort zorg zullen ze krijgen? De tweede vraag is wat u verwacht van de aanbieder/verzorger? Wat voor soort vroege leerervaring bieden ze en zullen ze een van deze doelen missen? Maar, tijd is essentieel voor de ontwikkeling van een baby. Bij kinderen in crèches kunt u de nieuwe baby’s vaak al binnen een paar weken in actie zien. Ze kirren, worden naar elkaar toegetrokken en vallen om als ze leren lopen.

De derde vraag die u zichzelf moet stellen is of de kinderen onder uw hoede comfortabel, ontspannen, gevoed, gekleed en verzorgd zijn. Is uw aanbieder verantwoordelijk voor dingen? Waar zijn zij verantwoordelijk voor? De zorg in een crèche is anders dan die van een crèche in het schoollokaal. Mensen die in de kinderopvang werken, zijn meer begaan met het geluk en de dagelijkse activiteiten van een kind. De situatie van een kind in een crèche is flexibeler en exclusiever.

De vierde vraag die u zich moet stellen is of mijn kind deel zal uitmaken van deze nieuwe routine. U kunt uw voorwaarden met uw kinderopvangorganisatie uitwerken. Vraag ook of u uw kind moet vertellen dat hij of zij ergens anders wordt opgevangen.

Vergeet niet te volgen, hoewel het de menselijke natuur is om over deze vragen uit te stellen, maar voelt u zich ontmoedigd om deze vragen zelf te stellen? Laat u zich dus niet door een kindermeisje vervangen? Of, stel de vragen en zorg ervoor dat de antwoorden voor u aanvaardbaar zijn. Kijk dan of u wat flexibeler kunt zijn bij het inpassen van uw kind of kinderen in uw tijdschema en plaats. Hier is een denkspelletje om dit te doen. Vraag jezelf af wat je zou verwachten van een positie waarin je controle hebt over je kind. Vraag jezelf af wat je zou tegenhouden om dit te doen? Wat zou het mogelijke effect zijn op het geluk van je kind, op zijn of haar harmonieusheid en op jouw grote gemoedsrust? Wat zou het doen met je relatie met je kind? Zou een beetje muziek niet helpen om jullie allemaal te ontspannen? Welnu, als u denkt dat muziek voor u helpt, besteed dan minder tijd aan het kijken naar late avonden en besteed meer tijd aan het genieten van een goede nachtrust

Leave a Reply

Your email address will not be published.